Bayern München mist Leon Goretzka in topper tegen RB Leipzig

12 september 2019

Getty Images

Voetbalclub Bayern München moet het zaterdagavond in de Duitse topper tegen koploper RB Leipzig doen zonder middenvelder Leon Goretzka. Hij heeft een kleine operatie moeten ondergaan om een bloeduitstorting in zijn linkerbovenbeen te verhelpen.

 
Goretzka liep die blessure vorige week op bij de nationale ploeg en miste daardoor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oranje (2-4 nederlaag) en Noord-Ierland (2-0 winst). De 24-jarige Duitser heeft dit seizoen in de Bundesliga nog geen speelminuten gemaakt.

Kwetsuren
Goretzka miste de 1e competitieduels vanwege een gekneusd dijbeen. Hij zat kort voor de interlandperiode wel weer op de bank tijdens de gewonnen wedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05, die met 6-1 werd gewonnen. Bayern München heeft na 3 duels 7 punten, Leipzig gaat aan kop met de maximale 9 punten.

Interessant
"Ons doel is zaterdag de eerste plaats over te nemen met een zege in Leipzig", zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern. Trainer Julian Nagelsmann van de trotse koploper heeft andere ambities. "Bayern is de favoriet voor de titel, omdat ze de beste selectie hebben. Maar als wij alles goed doen, staan we straks misschien wel 5 punten voor."