Bayern München rolt Köln in vorm op, St. Juste bezorgt Mainz de winst

Eimert Pruis • 18:24, 15-01-2022 / Laatste Update: 23:35, 07-01-2024

Bayern München heeft maar weer eens zijn superioriteit in de Bundesliga getoond. De Recordmeister versloeg in eigen huis 1. FC Köln met 4-0. Jeremiah St. Juste was zaterdag goud waard voor 1. FC Mainz 05, dat met 1-0 won van VfL Bochum.

In München trof Bayern een Köln in vorm. De laatste 3 wedstrijden hadden de Keulenaren gewonnen en dus kon de fiere koploper zijn borst natmaken.

Lewandowski laait er weer op los

Bayern heeft alleen Robert Lewandowski en tegen de Poolse spits is helemaal niets en niemand opgewassen. Lewa maakte een hattrick en begon daar al vroeg in de wedstrijd mee. In de 9e minuut was het al raak. Thomas Müller was uiteraard de man van de assist.

Diezelfde Müller gaf nog een puike voorzet waar een doelpunt uit viel. Deze keer was Corentin Tolisso de afmaker. Het betekende de 150e assist van Müller in de Bundesliga. In alle grote competities heeft alleen Lionel Messi meer assists (180 in LaLiga).

Uth staat buitenspel

Vlak voor rust dacht Köln het weer spannend te maken. Oud-Eredivisievoetballer Mark Uth scoorde, maar hij stond ook net buitenspel.

In de 2e helft maakte Lewandowski aan alle 'onzekerheid' een einde door nog 2 keer te scoren. Daardoor heeft Bayern de koppositie weer versterkt met een voorsprong van 6 punten op Borussia Dortmund.

Check hier de samenvatting van FC Köln - Bayern München:

(tekst gaat verder onder de video)

St. Juste komt terug met een goal

In Mainz kende St. Juste een emotionele dag. De oud-verdediger van Feyenoord keerde terug in de basis van de Duitse club na lang blessureleed. Hij bekroonde zijn return met een doelpunt en de 3 punten.

Net na rust schoot hij laag raak. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. In de eerste helft had Bochum nog een penalty gemist. Ook Bochum-invaller Jürgen Locadia kon het net niet vinden.

RB Leipzig won met 2-0 bij VfB Suttgart. André Silva (penalty) en Christopher Nkunku maakten de doelpunten.

PSV-huurling scoort in verkeerde goal

1. FC Union Berlin won met 2-1 van TSG 1899 Hoffenheim. Union kwam via een eigen goal van PSV-huurling Timo Baumgartl nog op achterstand. Treffers van Andreas Voglsammer en Grischa Promel maakten dat weer ongedaan.

VfL Wolfsburg blijft waardeloos presteren in de Bundesliga. Ook in de semi-degradatiekraker tegen Hertha BSC wisten Wolfsburg en Wout Weghorst niet te scoren. Bij Hertha speelde Jurgen Ekkelenkamp 90 minuten mee.