Bayern München rolt Werder Bremen op, mede door Gnabry's dreierpack

Marcel Roes • 23:21, 08-11-2022 / Laatste Update: 03:31, 08-01-2024

Bayern München heeft in een bizarre wedstrijd de koppositie van de Bundesliga heroverd. In een knotsgekke wedstrijd met 7 doelpunten, een gemiste penalty (door Eric Choupo-Moting) én het uitvallen van superster Sadio Mané werd tegenstander Werder Bremen van het kastje naar de muur gestuurd. Het werd 6-1.

Al na 6 minuten was het raak voor Der Rekordmeister. Supertalent Musiala ontving de bal na een gekraakt schot van Sadio Mané, kapte en schoot vervolgens onberispelijk raak. 4 minuten later was het echter alweer 1-1, nadat Bremen-speler Jung knap werd vrijgespeeld en hij alle tijd kreeg om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

Vervolgens maakte de Duitse kampioen zich even kwaad. De goals vielen als rijpe appeltjes tijdens een windvlaag. Serge Gnabry (22'), Leon Goretzka (26') en weer Gnabry (28') zetten de uiteindelijke eindstand op de borden.

Ryan Gravenberch

Bayern had wat het wilde, daarna was het een kwestie van de match gecontroleerd uitspelen en nog wat wisseltjes doen. In de 71e minuut mocht Ryan Gravenberch opdraven en ook het 17-jarige supertalent Mathys Tel kwam binnen de lijnen.

Noussair Mazraoui

Die 2e helft was niet al te opwindend, maar net voordat de toeschouwers begonnen te mokken, drukten de Bavaarse giganten nog even het gaspedaal in. Uit een assist van Noussair Mazraoui kwam Gnabry met zijn 3e van de avond. Of in het Duits: een dreierpack.

En vlak daarna deelde de gulle Mazraoui ook een assistje uit aan Tel: 6-1.