Bayern München trakteert Dortmund op ongekend pak slaag en is nieuwe koploper

AFP

Bart van der Wijst • 22:18, 06-04-2019 / Laatste Update: 23:11, 07-01-2024

Bayern München is de nieuwe koploper van de Bundesliga. In een rechtstreeks gevecht werd de oude nummer 1 Borussia Dortmund even getrakteerd op een dikke nederlaag: 5-0. Bij rust stond de Rekordmeister al met 4-0 voor.

Vanaf minuut 1 had Bayern de overhand, maar de ploeg van Niko Kovac had geluk dat het niet vroeg tegen een achterstand aankeek. Na een razendsnelle counter kwam de bal via Marco Reus bij Mahmoud Dahoud die de bal tegen de paal knalde.

Dortmund let niet op

Die misser kwam de zwart-gelen duur te staan. Nog geen 2 minuten later lag de bal erin. Mats Hummels knikte raak na een afgemeten hoekschop van Thiago. Bij Borussia Dortmund leken ze de oud gedienden even vergeten te zijn. Ook Robert Lewandowski scoorde, zij het na een grove fout achterin.

Nog voor rust ging de thuisploeg op zoek naar nog meer goals. En die kreeg het. Na een slimme vrije trap kon Javi Martinez uiteindelijk fraai raak schieten: 3-0. Na wederom een slippertje achterin was het Serge Gnabry die er ook nog eens 4-0 van maakte.

Hoe is de stand nu?

Na rust was het uitvoetballen voor beide ploegen. Toch mocht de thuisploeg nog een keer juichen. Na een prima aanval maakte Lewandowski zijn 201ste doelpunt in de Bundesliga. Door de 5-0 zege heeft Bayern de koppositie in handen. De stand ziet er nu als volgt uit met nog 6 wedstrijden te spelen.

1. Bayern München: 28-64 (+46)

2. Borussia Dortmund: 28-63 (+33)