Bayern München verslaat Real Madrid met 3-1 in Champions Cup in Texas (video)

Trevor Wagener • 12:34, 21-07-2019 / Laatste Update: 11:41, 12-12-2023

Bayern München heeft Real Madrid zaterdag met 3-1 verslagen in een vermakelijke wedstrijd om de International Champions Cup in Houston. Maar liefst 41 (!) verschillende spelers werden tijdens het duel opgesteld.

Beide partijen besloten zoveel mogelijk spelers speeltijd te geven, zodat het Amerikaanse publiek uitgebreid kennis kon maken met de spelers. Real, met de van Chelsea overgekomen middenvelder Eden Hazard in de ploeg, startte met zijn sterkste basis, maar kwam desondanks al na een kwartier op 1-0 achterstand.

Leuke pot

Het 1e schot van David Alaba werd nog van de lijn gered, maar in de rebound was het wel raak en kwam Bayern op voorsprong. Bayern begon met 5 wissels aan de 2e helft, Real wisselde zelfs het hele team. Hoewel Real de betere kansen kreeg, was het Bayern die de voorsprong uitbouwde, met treffers van Robert Lewandowski en Serge Gnabry.

Met nog 6 minuten te gaan zette Rodrygo de eindstand op 3-1. Hij benutte een vrije trap nadat hij door keeper Sven Ulreich leek te zijn neergehaald. Die kreeg de rode kaart, hoewel in de herhaling was te zien dat er van lichamelijk contact geen sprake was geweest.