Bayern München viert kampioenschap in grootse stijl, Lewandowski kan record ruiken

Bart van der Wijst • 22:33, 08-05-2021 / Laatste Update: 06:15, 05-01-2024

Bayern München was al voor de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach kampioen, maar wist er toch een heerlijke wedstrijd uit te persen. De Rekordmeister won op eigen veld met 6-0, mede door een hattrick van goalgetter Robert Lewandowski.

De Pool is nu topscorer van de Bundesliga met 39 doelpunten en hij heeft nog 1 goaltje nodig om het record van de legendarische Gerd Müller, die in het seizoen 1970/1971 maar liefst 40 competitietreffers maakte, te evenaren. Daar heeft hij nog 2 wedstrijden voor.

Kampioenschap met rood randje

Bij rust stond het al 4-0 voor de thuisploeg, na goals van Lewandowski (2), Thomas Müller en Kingsley Coman. Na de pauze maakten Lewandowski en invaller Leroy Sané het feestje compleet. Het kampioensfeest had wel een rood randje voor Bayern München, want Tanguy Kouassi kreeg na 75 minuten een rode kaart.