Bayern naar de laatste 4 na saai gelijkspel tegen Sevilla

Pro Shots / Action Images

admin • 00:39, 12-04-2018 / Laatste Update: 09:40, 12-12-2023

Het werd deze woensdagavond al snel duidelijk dat Bayern München tegen Sevilla niet de wedstrijd van de avond werd. Terwijl in Madrid de 2e remontada van de week leek te geschieden, wist Bayern in eigenhuis superieur gelijk te spelen. Sevilla had geen seconde het idee iets te kunnen halen in München. De 0-0 was voor de Duitsers genoeg om de halve finale van de Champions League te bereiken.

Vanaf de 1e minuut was het al duidelijk dat we geen hele enerverende wedstrijd voorgeschoteld kregen. Trainer Vicenzo Montella had zijn 11 spelers het veld op gestuurd met de opdracht: alleen naar voren als je echt denk dat er iets te halen valt. Dat bleek niet vaak het geval.

Er was nog een 2e opdracht. Geef Robert Lewandowski geen centimeter ruimte. De Poolse aanvaller kreeg de eerste 45 minuten goede tikken van de centrale verdedigers Gabriel Mercado en Clément Lenglet. Lewandowski hield een aardige bult over aan een elleboog van Mercado. Of de elleboog een 'bewustje' was is de vraag.

Fout Martínez

Bayern kwam gedurende de 1e helft steeds beter in de wedstrijd. Franck Ribery kreeg 2 grote kansen, maar wist beide passes van Robben niet in het goal te krijgen.

Vlak voor rust maakte Javi Martínez een gigantische fout. Een pass bedoeld voor Boateng kwam niet verder dan 1 meter van zijn voet. Rafinha moest ingrijpen en deed dat voortreffelijk. De Braziliaan leek de actie met een arm uit de kom te moeten bekostigen. De linksback kwam even later echter gewoon weer het veld in lopen.

2e helft

Ook de 2e helft was FC Hollywood stukken sterker. Toch wist de ploeg uit Zuid-Duitsland de kansen niet om te zetten tot goals. Op wat kansen over en weer na was ook de 2e helft geen feest voor de voetballiefhebber.

De grootste gebeurtenis in de 2e helft was een vieze overtreding van Joaquin Correa. De Argentijn haalde vies door op Martìnez. Correa kreeg terecht direct rood. Eindstand: 0-0.