Bayern in slotfase mede dankzij Robben langs laagvlieger en loopt uit

admin • 18:25, 11-02-2017 / Laatste Update: 18:52, 07-01-2024

Bayern München heeft zaterdagmiddag op het nippertje gewonnen van laagvlieger FC Ingolstadt 04. Uit tegen de nummer 17 van de Bundesliga werden er lang geen doelpunten gemaakt, maar Arturo Vidal maakte in de 90e minuut de verlossende treffer. Als kers op de taart mocht Arjen Robben in blessuretijd ook nog scoren: 2-0.

Late goal Vidal

Normaal gesproken loopt Bayern over laaggeklasseerden heen en met een beetje mazzel staat er zo een monsterscore op het bord. Dat ging zaterdag niet op. Beide ploegen konden het net niet vinden, totdat Vidal scoorde. Op aangeven van Thomas Muller volleerde hij raak in de verre hoek.

Ook Robben scoort nog

Arjen Robben kwam pas in de 74 minuut binnen de lijnen en mocht er ook nog eentje inleggen. Toen was het verzet van Ingolstadt al gebroken. Met de invalbeurt speelde Robben zijn 375e competitieduel in z'n carrière. Als hij neit van glas was, hadden dat er vermoedelijk wel wat meer kunnen zijn.

Martin Hansen

Lewandowski was daarvoor ook nog erg dicht bij een treffer. 5 minuten voor tijd zag hij zijn harde knal op de kruising landen. Verder schoot Bayern maar 1 keer op het doel van Ingolstadt-keeper Martin Hansen, de oud-goalie van ADO Den Haag.