Bayern voor vijfde keer op rij Deutscher Meister

admin • 22:19, 29-04-2017 / Laatste Update: 00:55, 08-01-2024

Het begint bijna eentonig te worden, maar Bayern München is wederom kampioen van Duitsland geworden! Voor de 5e (!) keer op rij mogen de Zuid-Duitsers zich de beste van het land noemen. Wolfsburg werd zaterdag van de mat gespeeld (0-6) en mede dankzij een goal van Arjen Robben werd daardoor de titel in de wacht gesleept, wat een prestatie!

Iedereen weet dat het komt, niemand kan er wat tegen doen. Arjen Robben scoort weer met zijn befaamde move! #wobfcb pic.twitter.com/h86WjQmlRF

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 29 april 2017

Bayern had weer eens een straatlengte voorsprong opgebouwd op de concurrenten. Zo hebben ze 10 punten voorsprong op RB Leipzig en 16 punten op rivaal Borussia Dortmund. In de Bundesliga heeft Bayern nog 3 wedstrijden te gaan.

Geen topseizoen

Eigenlijk liep het dit seizoen helemaal niet zo lekker bij de Beierse club. Zo werden ze al door Dortmund uit de Duitse beker gegooid en ook in de Champions League was de uitschakeling zuur. Toch liet de club weten dat trainer Carlo Ancelotti mag blijven.

Uitdager RB Leipzig

RB Leipzig was lange tijd de enige echte uitdager van Bayern München. Zij deden het zo goed, dat ze zelfs even aan kop van de Duitse competitie stonden. Toch bleek zo tegen het einde van het seizoen dat Bayern toch over meer kwaliteit beschikte. Maar ook werd er door Bayern vlak voor de winterstop een goede slag geslagen tegen de directe concurrent uit Leipzig. De 3-0 kwam daar vlak voor de winterstop namelijk hard aan en Bayern kroonde zich toen tot Herbstmeister. Doordat Leipzig zaterdag ook nog eens met 0-0 gelijkspeelde tegen laagvlieger Ingolstadt, kon Bayern dit weekend al de landstitel vieren.

Dortmund geeft niet thuis

De laatste jaren was ook Borussia Dortmund een grote concurrent, maar die hebben het dit jaar een beetje laten afweten. Een gapend gat zit er tussen de 2 Duitse grootmachten.

Aandeel Robben

Arjen Robben had dit seizoen een beperkt aandeel in het kampioenschap. Minder dan hij waarschijnlijk had gehoopt. Hij kwam tot nu toe 24 wedstrijden in actie voor de ploeg, waarin hij 11 keer scoorde en 6 keer een assist gaf.

De kampioenswedstrijd

Zaterdag werd het tegen Wolfsburg dus 0-6. David Alaba opende na iets minder dan 20 minuutjes spelen de score voor de bezoekers. Nog voor rust besliste Robert Lewandowski al de wedstrijd, waardoor ze tijdens de rust al voorzichtig konden beginnen aan een feestje in de kleedkamer. De Poolse spits scoorde namelijk 2 keer, in de 36e minuut en op slag van rust. Robben strafte halverwege de tweede helft een misser van Riechedly Bazoer af door aan de andere kant voor de 0-4 te tekenen. Ook Thomas Müller mocht 10 minuten nog een duit in het zakje doen. Het feest werd compleet toen Kimmich in de 86e minuut zelfs 0-6 maakte.

Kampioen op vreemde bodem

Grappig detail: Bayern is al sinds 2000 niet meer thuis kampioen geworden. Steeds werd de Bundesliga beslist (sinds 2000 10 keer) op vreemde bodem. Dat het dit seizoen weer bij Wolfsburg raak is, is de Beierse club niet vreemd. Ook in 2003 en in 2008 werd bij Wolfsburg het kampioenschap gevierd.