🎥 | 40-jarige spits schiet Rochdale naar replay tegen Newcastle United in FA Cup

Bart van der Wijst • 16:37, 04-01-2020 / Laatste Update: 23:57, 04-01-2024

Aaron Wilbraham is voor even de grote held van Rochdale, dat uitkomt in de League One (het 3e niveau van Engeland). De 40-jarige spits viel in tijdens de FA Cup wedstrijd tegen Newcastle United en scoorde in de 79e minuut de verdiende 1-1. Zo perste Rochdale er een replay uit tegen de ploeg uit de Premier League.

Er leek niets aan de hand voor Newcastle United, want in de 1e helft waren ze heer en meester. Dat leverde echter maar 1 goal op: Miguel Almiron scoorde. Verder hield doelman Robert Sánchez zijn ploeg Rochdale op de been.

Wedstrijd gekanteld

In de 2e helft schoof trainer Brian Barry-Murphy wat met zijn opstelling, bracht hij Wilbraham en werd het spel van Newcastle United totaal ontregeld. Rochdale was de bovenliggende partij en de vraag was niet of er een goal viel, maar wanneer. Die treffer kwam er uiteindelijk in de 79e minuut. Wilbraham schoot van dichtbij ongekend hard binnen. In de slotfase zocht Rochdale nog naar de winnende, alleen kwam die er niet.

Daardoor moet Rochdale en Newcastle United over een paar weken beslissen wie er naar de 4e ronde van de FA Cup gaat.