Bekervervalsing? Tottenham moet 48 uur (!) voor Europa League-duel óók nog in de beker spelen

29 september 2020

BSR Agency

Het zit Tottenham Hotspur niet mee. Door een rare planning moet de club eigenlijk nu al een streep door een prijs zetten dit seizoen. Er zit namelijk maar 48 uur tussen de bekerwedstrijd tegen Chelsea dinsdagavond en de belangrijke laatste voorronde van de Europa League op donderdagavond.


Er kan wel gesproken worden van bekervervalsing, als je bijvoorbeeld naar Tottenham-trainer José Mourinho luistert. De Portugees zegt graag de Carabao Cup te winnen, maar dat het onmogelijk wordt gemaakt door de planning van het bekertoernooi. Dinsdagavond moet zijn ploeg namelijk in de achtste finale tegen Chelsea. Een topwedstrijd dus, maar waarschijnlijk zonder topspelers.

48 uur en een kwartier
Die worden door Mourinho gespaard voor donderdagavond. Dan wacht in het eigen stadion de Israelische tegenstander Maccabi Haifa. Wint Spurs dat, dan gaat de ploeg naar de groepsfase van de Europa League en kan het dus flink wat geld bijschrijven. Tussen de wedstrijd van dinsdagavond tegen Chelsea (20.45 uur) en die tegen Maccabi Haifa op donderdag (21.00 uur) zit 48 uur en 15 minuten.

Live op tv
Niet echt eerlijk zo! (En gratis geld voor Chelsea dus!) Tottenham-Chelsea is om 20.45 uur live te zien op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select én Ziggo Sport Voetbal.