Belgen knokken zich langs Noorwegen

PHOTO_NEWS

admin • 22:45, 05-06-2016 / Laatste Update: 11:27, 07-01-2024

De Belgische voetbalploeg heeft de laatste oefeninterland voor het EK moeizaam gewonnen van Noorwegen. De 'Rode Duivels' stonden in het Koning Boudewijnstadion van Brussel op achterstand, maar knokten zich in de laatste twintig minuten naar de winst: 3-2. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots wil op het EK minimaal de halve finales bereiken. De Belgen openen het toernooi op 13 juni tegen Italië.

De Belgen beleefden een flitsende start, want al na drie minuten schoot Romelu Lukaku de openingstreffer binnen (1-0). Joshua King trok de stand in de 21e minuut gelijk, na een slippertje van Radja Nainggolan. Kort na rust nam Noorwegen brutaal de leiding via Veton Berisha, die de bal met links langs de kansloze keeper Thibaut Courtois in de kruising knalde.

Geen blamage

België wist in de slotfase een blamage toch te voorkomen. Aanvoerder Eden Hazard kopte in de zeventigste minuut een voorzet van Kevin De Bruyne in het Noorse doel, even later bezorgde invaller Laurent Ciman het gastland de winst uit een hoekschop van Dries Mertens, die werd doorgekopt door Toby Alderweireld. Daardoor leverde de 'uitzwaaiwedstrijd' toch het gewenste resultaat op.