België heeft geen kind aan Bosnië-Herzegovina

admin • 01:41, 08-10-2016 / Laatste Update: 15:49, 12-12-2023

België heeft vanavond ook het 2e duel in de WK-kwalificatie (groep H) gewonnen. De Rode Duivels versloegen in Brussel Bosnië-Herzegovina met 4-0. Eerder had de ploeg van bondscoach Roberto Martinez al gewonnen bij Cyprus.

ED'tje

België kwam in de 26e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Emir Spahic. 2 minuten na die meevaller was Chelsea-vedette Eden Hazard verantwoordelijk voor de 2-0. Na de pauze zorgden Toby Alderweireld en Romelu Lukaku voor een ruimere marge.

Belgen bovenaan

België leidt de groep met 6 punten, net zo veel als Griekenland dat met 2-0 van Cyprus won. Voor de Grieken, die in hun 1e kwalificatieduel Gibraltar met 4-1 hadden verslagen, scoorden Kostantinos Mitroglou en Petros Mantalos al voor rust. Estland kwam op 3 punten, net zoveel als Bosnië, dankzij een 4-0-overwinning op Gibraltar. De Belgen gaan maandag op bezoek in Gibraltar.