België wint doelpuntenfestival van Bosnië

admin • 22:12, 07-10-2017 / Laatste Update: 19:34, 05-01-2024

De Belgen waren natuurlijk al lang door naar het WK, maar vervulden wel nog even hun sportieve plicht in en tegen Bosnië. In de jubileumwedstrijd van Jan Vertonghen werd er 7 keer gescoord: 3-4.

Het leek op rolletjes te gaan, want Thomas Meunier opende na 4 minuten al de score. Hij werkte een voorzet van Eden Hazard binnen. Toch kon Haris Medunjanin na een half uur spelen de stand gelijktrekken.

Recordinternational Vertonghen

Iets minder dan 10 minuten daarna kwamen de Bosniërs zelfs op voorsprong. Edin Visca was de doelpuntenmaker. Daarmee leek zijn land goede zaken te doen om zich voor het WK te plaatsen. Toch bogen de Belgen de achterstand na rust vrij snel alweer om. Eerst scoorde Michy Batshuayi en daarna Jan Vertonghen, die zijn 96ste wedstrijd speelde. De meeste interlands voor een Belg ooit.

Bosnië maakt nog kans

Dario Dumic van FC Utrecht maakte nog gelijk, maar met nog 7 minuten te spelen besliste Yannick Carrasco de wedstrijd. De Bosniërs staan nog wel 2de in de poule, maar Griekenland komt zaterdag om 20.45 uur nog in actie tegen Cyprus. De Grieken staan maar 1 punt achter op Bosnië. Die hebben wel een beter doelsaldo, met 4 doelpunten voorsprong op Griekenland.