Belgische profclubs eisen duidelijkheid over einde seizoen: ‘Neem je verantwoordelijkheid’

28 maart 2020

BELGA

17 Belgische profclubs hebben in een statement duidelijkheid geëist van de Raad van Bestuur van de Pro League. Voor het grootste gedeelte van de wat kleinere clubs is het helder: blaas dit seizoen definitief af. Maar voor de verenigingen die nog iets om voor te spelen hebben, ligt het niet zo simpel.


De open brief is afkomstig van bijna de gehele K11. Dat zijn de clubs uit de hoogste afdeling met uitzondering van Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent en Standard Luik. Van die 11 verenigingen verzoeken er 9 dat het Pro League-seizoen definitief wordt gestaakt. Alleen Antwerp en Charleroi willen, als het mogelijk is, nog voetballen. 

Wat gaan we doen?
De clubs zijn het dus niet allemaal met elkaar eens. Wat de open brief, die ook is ondertekend door de 8 Eerste Klassers, dan ook met name hekelt, is het gebrek aan duidelijkheid van de Raad van Bestuur. "We rekenen op u om die verantwoordelijkheid te nemen", valt er te lezen. "Anders zien we ons genoodzaakt een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen om wél de nodige beslissingen te nemen voor het voetbal en de volksgezondheid."

De Belgische Pro League is, net als bijna alle Europese competities, stilgelegd door de uitbraak van het coronavirus. Club Brugge gaat met 15 punten voorsprong aan kop.