Belgische voetbalsoap gaat door: spelers Waasland-Beveren opgepakt voor verhoor

11 oktober 2018

BELGA

De Belgische chaos gaat verder! Enkele spelers van Waasland-Beveren zijn donderdag door de politie opgepakt voor verhoor. Zij werden meegenomen nadat er uit onderzoek bleek dat er witwaspraktijken zijn in de Belgische competitie. Daarnaast zou er matchfixing en fraude zijn gepleegd.


Het is niet bekend om welke voetballers het gaat en waarvan zij worden verdacht. Voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren werd woensdag al ondervraagd, maar hij is inmiddels weer vrij. De huidige nummer 13 van België, waarbij Milan Massop de aanvoerder is, speelt donderdagavond een oefenwedstrijd in het eigen Freethiel-stadion tegen 1. FC Köln. Maar wat is er nou eigenlijk aan de hand bij onze zuiderburen?

Spelersmakelaars
De Belgische justitie doet onderzoek naar onder meer matchfixing in de Eerste Klasse A, de hoogste competitie van België. Het leidde inmiddels al tot 25 aanhoudingen! Het zijn niet de minste namen: Club Brugge-coach Ivan Leko, 2 zeer grote spelersmakelaars, 2 arbiters en een aantal journalisten.

Waar het allemaal begon...
Vorig seizoen, bij de ontknoping van de competitie, zijn de geruchten gestart qua matchfixing. Waasland-Beveren verloor vorig seizoen op de laatste speelronde met 2-0 tegen KV Mechelen. Maar er gebeurde toch iets heel aparts op een ander veld. Eupen won met 4-0 van Excelsior Moeskroen... in de laatste 20 minuten. 4 treffers, in 20 minuten. Dat is toch wel heel veel. Hierdoor zakte Mechelen een competitie op basis van het doelsaldo (-17 op -18).