Beschamend slecht Real verliest van Leganés (video)

admin • 00:21, 17-01-2019 / Laatste Update: 09:17, 07-01-2024

Bij Ajax zullen ze na vanavond niet zenuwachtig zijn geworden van Real Madrid. In het bekerduel met Leganés speelde De Koninklijke weer een hele slechte wedstrijd en verloor het met 1-0.

Door een eerdere 3-0 overwinning kwam uitschakeling niet in gevaar voor Madrid.

Openingsgoal

Nadat het al 2 grote kansen had gehad, kwam Leganés na een half uur op voorsprong. Een hoogspringende Martin Braithwaite kopte de bal uit een voorzet keihard tegen de paal aan. Nadat de bal via het aluminium tussen spelers van Real en Leganés viel, schoot de Deen alsnog binnen: 1-0.

Isco

Aan Madrileense kant liet vooral Isco zich zien. De vroegere Golden Boy, die in het weekend werd gepasseerd, wilde graag laten zien dat hij in de basis hoort en strooide met geweldige acties. De rest van het team klootte maar wat aan: Leganés had in de 1e helft zelfs meer balbezit.

Na rust

Ook in de 2e helft was Leganés totaal niet bang en werd er met man en macht geprobeerd om voor een onmogelijke stunt te zorgen. Bij Real, waar Isco na 68 minuten naar de kant moest, kregen 2 jonge talenten allebei een grote kans. De Braziliaan Vinicius trok van de linkerflank naar binnen, maar schoot uiteindelijk recht in de handen van de keeper. Een paar minuten voor tijd was het de beurt aan Brahim Diaz. Hij kreeg de bal van Vinicius en stond alleen voor de keeper, maar mikte tegen de paal.

Superkeeper Navas

De laatste mogelijkheden waren er voor Leganes. Meerdere kansen (2 voor Braithwaite) gingen er niet in, want Navas stond heerlijk te keepen.