‘Bij herstart Bundesliga zijn er per duel 239 mensen welkom, maar géén fans’

7 april 2020

Matthias Balk/dpa

Bij zogenoemde spookduels in de Bundesliga zijn straks 239 personen welkom in het stadion. De krant Bild zegt over plannen te beschikken waarmee de Duitse voetbalbond DFB de competitie in mei hoopt te hervatten. Dat zou mogelijk gebeuren met duels zonder publiek, met bijvoorbeeld rond het speelveld slechts plaats voor 4 ballenjongens.


Bij het tot nu toe enige duel dat vanwege de coronacrisis zonder publiek werd afgewerkt - Borussia Mönchengladbach tegen FC Köln op 11 maart - mochten nog 600 mensen in het stadion aanwezig zijn: daaronder spelers, trainers, journalisten, ordehandhavers en schoonmakers.

Geen fans
In het plan van de DFB mogen 126 personen zich op en rond het speelveld bevinden: onder anderen spelers, de begeleidende staf van maximaal 8 personen per team en 4 in plaats van de gebruikelijke 12 ballenjongens. De televisie mag zich met maximaal 36 personen rond het veld opstellen.

50 ordehandhavers
Op de tribune is onder meer plaats voor maximaal 30 journalisten. Elk team mag een delegatie van maximaal 8 personen meebrengen. Er is niets te eten of te drinken in het stadion terwijl er buiten nog 50 ordehandhavers moeten voorkomen dat fans zich verzamelen.