Bilbao verrast Real en treft Barça in finale Spaanse Supercup

BSR Agency

admin • 00:06, 15-01-2021 / Laatste Update: 12:42, 08-01-2024

Er komt zondag GEEN extra Clásico. Door 2 goals van Raúl García staat Athletic Bilbao in de Supercopa de España in de finale tegenover Barcelona: 1-2.

In de 18e minuut zette Raúl García Athletic Club In Málaga op voorsprong. Na een pass van Dani Garcia schoot hij de bal beheerst langs de Belgische doelman Thibaut Courtois. Nog voor rust zette Raúl García de club uit Bilbao op een 2-0-voorsprong. Deze keer deed hij dat door een strafschop te benutten.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan scoorde de Fransman Karim Benzema voor Madrid.

Barcelona

Eerder bereikte Barcelona de eindstrijd door Real Sociedad na strafschoppen te verslaan. De finale is zondag in Sevilla.

Andere opzet

De Spaanse Supercup gaat niet meer zoals vroeger tussen de landskampioen en bekerwinnaar. De nummers 1 en 2 van de ranglijst strijden nu samen met de bekerfinalisten om de prijs.