BIZAR! Dit 13-jarige supertalent scoort 39 (!) goals bij Borussia Dortmund Onder 17

14 juni 2018

ANP

Over supertalenten gesproken: schrijf de naam Youssoufa Moukoko alvast maar op! Als 13-jarige speler van Borussia Dortmund maakt hij gehakt van zijn tegenstanders, die 3 jaar ouder zijn. Waar gaat dit eindigen?


Moukoko scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 37 goals voor de Onder 17 van BVB. Hij is zo goed dat er zelfs getwijfeld wordt aan zijn leeftijd. De DFB (Duitse voetbalbond) verzekerde echter dat alles gewoon klopt van de in Kameroen geboren aanvaller.

Name & fame
In oktober vorig jaar zette Moukoko zichzelf definitief op de kaart. In de spectaculaire 4-4 tegen aartsrivaal Schalke tekende de toen nog 12-jarige Moukoko voor 3 goals van BVB. Al scoorde hij in het seizoen 2016/17 er ook al behoorlijk op los. Toen maakte hij voor de Onder 15 liefst 33 goals in 21 wedstrijden. Dat leverde hem een plaats op in het Duitse elftal Onder 16, waar hij in september zijn debuut maakte tegen Oostenrijk.

Ongekende aantallen!
Met zijn 37 goals had hij een ongekend aandeel van zijn team in het kampioenschap in de B-junioren Bundesliga West. Ook in het bekertoernooi scoorde hij 2 keer tegen Bayer Leverkusen O17 en stond hij in de finale Bayern München O17. Daar lukte het hem voor de verandering een keer niet om te scoren. Uiteindelijk kwam zijn seizoenstotaal op 39 voor Borussia Dortmund. Bi-zar!

tekst loopt door onder de video
Mediagekte
"Hij is dertien, maakt een geweldig seizoen door en is onderwerp van mediagekte", vertelt jeugdcoördinator Lars Ricksen ui aan SPORT1. "Het is daarom geweldig om te zien dat hij zich er makkelijk van af weet te sluiten."

Bundesliga-debuut?
Als Moukoko zo doorgaat, zal hij ongetwijfeld een gooi gaan doen naar jongste debutant ooit. Voorlopig zit dat er nog niet in, maar hij heeft nog even. De jongste debutant in de Bundesliga tot nu toe is Nuri Sahin. Hij kwam in 2005 in het veld toen hij 16 jaar, 11 maanden en 1 dag oud was.