Deze oliedomme grabbelkeeper leidt overwinning van RB Leipzig in (video)

admin • 21:42, 21-01-2017 / Laatste Update: 02:52, 06-01-2024

Matchfixing 2.0? Zeg het maar... Want wat een blunder van Eintracht Frankfurt-keeper Lukas Hradecky. De oliedomme Slowaak pakte de bal zaterdagavond ver buiten de 16 en ja, dan krijg je natuuuurlijk rood. Keepertje, keepertje, toch... RB Leipzig vond het overigens helemaal niet zo erg. De verrassende promovendus won door de snelle rode kaart (3e minuut) met gemak: 3-0.

Waarom doet Hradecky dit toch? Wat een bizar domme blunder. Van zo ver weg...

Rood voor de doelman van Frankfurt na een nogal 'onhandige' actie... 🙌🙃 https://t.co/WDXIU9RQgM #rblsge pic.twitter.com/6xZLfrSdGV

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 21 januari 2017

3 minuten later raak

Overigens scoorde RB Leipzig niet meteen na de rode kaart. Nou ja... 3 minuten later was het wel raak. Al meteen profiteerde de club uit Leipzig van het 11 tegen 10 voordeel. Marvin Compper maakte in de 6e minuut 1-0 en in de slotseconden van de 1e helft besliste Timo Werner de wedstrijd eigenlijk al: 2-0.

3-0

RB Leipzig had dus de overhand, maar kon het voordeel niet echt uitdrukken. Pas in de 67e minuut was de pot echt gespeeld toen Jesus Vallejo de 3-0 maakte vanaf de stip. Daar bleef het ook bij in Leipzig. Door de winst heeft de verrassende nummer 2 nu 39 punten, 3 minder dan koploper Bayern.