Bizar! Duitse club 7 jaar geleden nog actief in Bundesliga, nu in problemen op 3e niveau

3 november 2019

BSR

Ooit was de ploeg een grote naam in het Duitse voetbal. 1. FC Kaiserslautern werd 4 keer kampioen in de Bundesliga, voor het laatst in 1998 toen het meteen na de promotie de titel veroverde.


Na de nederlaag van zaterdag tegen Würzburger Kickers staat de ploeg onder de streep in de 3e Bundesliga en dreigt een aftocht naar de regionale divisies!

'Na hemel volgt nu hel'
De nederlaag op de Betzenberg tegen de middenmoter uit Würzburg volgde na een eenmalige opleving. In het Duitse bekertoernooi had Kaiserslautern voor een stuntje gezorgd door het een klasse hoger uitkomende FC Nürnberg uit te schakelen. ,,Na de hemel volgt nu de hel", zei trainer Boris Schommers na het duel dat nog 16.000 toeschouwers naar het stadion had gelokt. ,,Waarom we vandaag zo gespeeld hebben kan ik niet verklaren, maar we raken niet in paniek. Al besef ik dat de situatie nijpend is."

'Die roten Teufel' kwamen in 2012 voor het laatst uit in de Bundesliga. Met 13 punten uit 14 duels lijkt nu zelfs het 3e niveau in Duitsland te hoog gegrepen. Van de laatste 5 duels gingen er 4 verloren.