BIZAR: Fortuna Düsseldorf degradeert na krankzinnige laatste speeldag

27 juni 2020

BSR Agency

Werder Bremen heeft op de laatste speeldag van de Bundesliga voor een ongelofelijke stunt gezorgd. De Duitse voetbalclub stond voorafgaand aan deze speelronde op een directe degradatieplek, maar Davy Klaassen en co wipten op miraculeuze wijze over Fortuna Düsseldorf heen. Daarom degradeert Fortuna Düsseldorf (samen met Paderborn) naar de 2. Bundesliga.


Werder Bremen won namelijk met 6-1 (!!!) van FC Köln. Ja, je leest het goed. De ploeg die al miljoen thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen had, flikte het op de laatste speeldag alsnog. Werder maakte de 2 punten achterstand op Fortuna Düsseldorf goed, omdat Düsseldorf toch wel verrassend met 3-0 (!) verloor bij Union Berlin (dat nergens meer voor speelde).

Uitslagen:
Werder Bremen - FC Köln 6-1
Union Berlin - Fortuna Düsseldorf 3-0

Eindstand:
16. Werder Bremen. 31 punten -> play-off tegen nummer 3 uit 2de Bundesliga
---------
17. Fortuna Düsseldorf 30 punten -> direct gedegradeerd
18. SC Paderborn 20 punten -> direct gedegradeerd

Lees ook: Werder Bremen moet de Relegation in: hoe zit dat?

Bij Werder Bremen maakte Davy Klaassen de belangrijke 4-0 (want bij die stand was een gelijkspel bij Union Berlin ook niet meer genoeg geweest voor Fortuna Düsseldorf). Wat Köln in hemelsnaam aan het doen was in Bremen, wist niemand. Wellicht gunde Köln de buurman geen langer verblijf in de Bundesliga? ;-)