Bizarre degradatiestrijd in LaLiga: nog 6 (!) clubs kunnen degraderen op laatste speeldag

28 mei 2023

Pro Shots
Justin-Kluivert

Zelden is er zo'n zinderende degradatiestrijd geweest als in LaLiga dit jaar. Na de een na laatste speelronde zijn er nog 6 (!) teams die kunnen degraderen op 4 juni, wanneer de laatste speeldag plaats vindt. Het doelsaldo kan daarin wel eens een belangrijke rol spelen.


Het gaat om Espanyol, Real Valladolid, Getafe, Celta de Vigo, Valencia, Almeria en Cádiz. De 2 eerstgenoemde ploegen staan op dit moment op de plekken om te degraderen, maar alle 6 ploegen staan nog op maximaal 3 punten afstand van elkaar. Espanyol speelde zondag gelijk tegen Valencia, maar dat ene punt was niet genoeg om degradatie te vermijden.

Programma
Het bizarre is dat 3 van de 6 teams ook nog eens tegen elkaar spelen op de laatste speeldag. Espanyol neemt het op tegen Almeria en Real Valladolid speelt tegen Getafe. Cadiz lijkt op papier de makkelijkste tegenstander te hebben, zij spelen tegen het al gedegradeerde Elche. Celta de Vigo lijkt het het zwaarst te krijgen met een wedstrijd tegen kampioen Barcelona. Valencia speelt met Justin Kluivert tegen Real Betis.