Bizarre rol voor Van der Hart in Poolse beker: 2 pingels gestopt en schouder uit de kom

9 juli 2020

Getty Images

Mickey van der Hart stevende woensdagavond met 2 gestopte penalty’s in het Poolse bekertoernooi af op een heldenrol voor Lech Poznan. De oud-doelman van Ajax en PEC Zwolle keerde echter zonder finaleplaats maar met de schouder uit de kom huiswaarts.


Lech Poznan en Legia Gdansk kwamen in 120 minuten 1 keer tot scoren, waardoor in een penaltyreeks bepaald moest worden wie het in de finale mag opnemen tegen Cracovia, dat dinsdag Legia Warschau versloeg.

Schouder uit de kom
Van der Hart keerde de 2e strafschop, waarna hij naar zijn schouder greep. De sluitpost werd behandeld en hoewel de verzorgster het gebaar maakte dat hij gewisseld moest worden, bleef Van der Hart, nadat het gewricht werd teruggezet, staan. Maar goed ook, dachten ze bij de thuisclub toen de aangeslagen doelman ook de 4e strafschop stopte.

Missers
Lech Poznan zat, met nog 2 penalty’s om de reeks te beslissen, op rozen. De spelers van de nummer 4 van Polen stonden ook al klaar om de finaleplaats te vieren. Toch ging het alsnog mis. De thuisclub miste de 4e en de 5e penalty, waardoor de strafschoppenreeks verlengd moest worden.
Toch gewisseld
Dat gebeurde zonder Mickey van der Hart, die zich na de 5e penalty van Gdansk alsnog moest laten vervangen. Vanaf de zijkant zag de voormalige jeugdinternational de bezoekers de 6e penalty verzilveren en teamgenoot Kamil Jozwiak hoog over schieten.

'Ik kom sterker terug'
Zo liep Van der Hart de finale mis. Of hij met de uit de kom geschoten schouder in de competitie de jacht op een Europese ticket kan vervolgen, moet nog blijken. "Helaas heb ik mijn schouder ontwricht. Ik weet niet hoe erg het is, maar ik weet wel dat ik sterker terug zal keren”, stelt Van der Hart op zijn Instagram-account.

'We verdienden zoveel meer'
Onder een foto waarop hij het tijdens de behandeling uitschreeuwt van de pijn, laat de oud-Ajacied ook weten flink teleurgesteld te zijn met het mislopen van de finale. "Woorden kunnen niet beschrijven met welk gevoel ik vanmorgen ben opgestaan. Ik ben er kapot van dat we de finale niet bereikt hebben. We verdienden zoveel meer.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@mickeyvdhart) op