Bizarre slotfase helpt Napoli ternauwernood langs Cagliari

EPA

Martijn Baars • 00:37, 06-05-2019 / Laatste Update: 05:49, 08-01-2024

Napoli heeft met heel veel moeite afgerekend met Cagliari. Op eigen veld in Napels waren late doelpunten van Dries Mertens en Lorenzo Insigne (strafschop) nodig om met 2-1 te winnen van de middenmoter.

Leonardo Pavoletti maakte in de 62ste minuut de openingstreffer in het San Paolo Stadium namens Cagliari. Het leek lange tijd de winnende treffer, maar Napoli-ster Mertens zorgde 5 minuten voor tijd voor de gelijkmaker met het hoofd: 1-1. Diep in blessuretijd kreeg Napoli een strafschop en moest Artur Ioniţă met rood van het veld. Insigne faalde niet vanaf 11 meter en hielp het kwakkelende Napoli toch nog aan 3 punten.

Slechte vorm

Napoli wist in de laatste 5 duels voor de ontmoeting met Cagliari slechts 7 punten te pakken: de ploeg won bij Chievo en Frosinone, maar liet punten liggen thuis tegen Genoa (1-1) en Atalanta (1-2) en uit bij Empoli (2-1). Tussendoor werd de Italiaanse club ook uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League door Arsenal (2-0 en 0-1 nederlaag).

Napoli blijft 2e en heeft nu 73 punten. Dat is 10 punten meer dan nummer 3 Inter Milaan en met nog 3 wedstrijden te spelen is plek 2 safe voor Napoli, achter de ongenaakbare landskampioen Juventus. Cagliari staat 12e met 40 punten.

Maradona

Mertens ging met zijn gelijkmaker voetballegende en clubicoon Diego Armando Maradona voorbij op de eeuwige topscorerslijst van de club. Mertens heeft er nu 82 gemaakt voor Napoli, terwijl Maradona op 81 bleef steken. De Belg heeft nog 2 spelers voor zich: Antonio Vojak (102 goals) en Marek Hamsik (100 goals).