Blamage Dortmund tegen nummer voorlaatst: Bosz nu echt exit?

Proshots

Trevor Wagener • 18:25, 09-12-2017 / Laatste Update: 04:44, 06-01-2024

Het tijdperk van Peter Bosz bij de Duitse topclub Borussia Dortmund lijkt nu toch echt voorbij. Zaterdag werd, in eigen huis, opnieuw verloren. Dit keer was laagvlieger Werder Bremen te sterk: 1-2.

In het eigen Signal Iduna Park bewaarde Borussia in het 1e gedeelte van de wedstrijd de controle. De ploeg van Peter Bosz vertoonde het betere van het spel, had meer balbezit tegen de ploeg die voorlaatste staat maar wist weinig grote kansen te creëeren.

Doemscenario

Dat scoren lukte Werder, dat meer en meer uit haar schulp kroop, na iets minder dan een halfuur spelen wel. Maximilian Eggestein wist keeper Roman Bürki te verschalken en een nieuw drama van Bosz leek in het vooruitzicht te liggen.

😲 | Een flink fluitconcert voor Peter Bosz en zijn mannen... #bvbsvw pic.twitter.com/N1jSHDSW2U

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 9 december 2017

Eerst kreeg de Nederlandse trainer na rust nog de hulp van zijn sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. De Gambonees maakte in de 56ste minuut de gelijkmaker en Dortmund leek weer in een resultaat te geloven.

Weer niks...

De hoop kon meteen weer de prullenbak in. 10 minuten na zijn goal kwam Werder alweer op voorsprong. Verdediger Theodor Gebre Selassie werkte de 1-2 binnen na een hoekschop, na opnieuw nonchalant optreden van Bosz' spelers.

Dortmund zette nog aan en startte een slotoffensief. De ploeg drukte Werder ver terug op eigen helft maar scoorde niet meer. Grote delen van het doorgaans trouwe thuispubliek verliet voortijd de wedstrijd. Zodoende blijft Bosz met Borussia in een dal zitten en is zijn ontslag dichterbij dan ooit.