Blessure Mbappé duidelijk na doodschop in Franse bekerfinale

25 juli 2020

REUTERS

Kylian Mbappé heeft een verstuikte rechterenkel en flink verrekte enkelbanden opgelopen in de finale van het toernooi om de Coupe de France. Dat melden de fysiotherapeuten van Paris Saint-Germain. De Fransman heeft zijn enkel dus niet gebroken, maar het is nog onzeker of hij op 12 augustus mee kan doen in de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta Bergamo.


Mbappé (21) werd vrijdag tijdens de gewonnen finale om de Coupe de France uit de wedstrijd geschopt door aanvoerder Loïc Perrin van Saint-Étienne, die wild kwam invliegen op de benen van de aanvaller. De rechterenkel van Mbappé klapte daarbij dubbel. De Franse international kon niet verder en moest zich laten vervangen. Hij strompelde na de wedstrijd met krukken over het veld bij de prijsuitreiking.

Champions League en bekerfinale
Hoewel Paris Saint-Germain de finale wel met 1-0 won, waren er na afloop toch vooral de zorgen om sterspeler Mbappé. Op 12 augustus wacht in Lissabon immers het levensbelangrijke Champions League-duel met Atalanta Bergamo en PSG speelt vrijdag weer een finale in het Stade France, dan om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon.

Andere blessure
De Duitse verdediger Thilo Kehrer viel vrijdag ook uit bij PSG. Kehrer heeft wat last van z’n heup, maar kan volgens de medische staf van de Franse kampioen over 4 of 5 dagen weer voetballen.