Blikjestalenten verslaan de houthakkers: RB Leipzig staat in de halve finale Champions League

13 augustus 2020

BSR Agency
RB Leipzig Atletico Madrid

RB Leipzig heeft de halve finale van de Champions League bereikt. Na een spannende wedstrijd trok de blikjesclub 3 minuten voor tijd aan het langste eind. Uitgerekend een kind van de Red Bull-opleiding, Tyler Adams, maakte de 2-1 tegen Atletico Madrid.


RB Leipzig speelde heerlijk. Lekker aanvallend. Lekker dat defensieve Atletico slopen. Alleen viel de 1-0 pas na 50 minuten voetballen. Een fraaie aanval. Marcel Sabitzer, die overigens een leuke vriendin heeft, legde de bal op het bolletje van Dani Olmo. Knik, zijnet, goal! Veel voetballiefhebbers juichten. Bekijk hier de 1-0.

Penalty: 1-1
Toch is RB Leipzig soms ook niet meer dan een zeer interessant voetbalproject. De blikjesclub weet precies wat aanvallen is, maar verdedigen is soms een lastigere kwestie. Dat bleek ook maar weer in deze kwartfinale van de Champions League. Atletico combineerde goed, en Lukas Klostermann wist dat hij maar één oplossing had: gewoon een ultieme tackle inzetten op João Félix. Mislukt. Pingel. João Félix benutte de strafschop vervolgens zelf.

Tyler Adams 2-1
Een kwartier nadat Tyler Adams het veld in was gekomen, maakte het kind van de Red Bull-opleiding de winnende 2-1. Adams, groot talent in de Amerikaanse competitie, kwam in 2019 over van New York Red Bulls. Uiteraard ging hij naar de grote broer. Daar waar alles nog mooier en nog grootser kan zijn.

Grote sensatie
RB Leipzig is het ultieme voetbalproduct gebleken van hoofdsponsor Red Bull. Ooit begon Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz met een voetbalclub in zijn eigen land: Red Bull Salzburg. Maar dat was zo interessant, dat er nog wel wat clubs bij konden. En laten we die Formule 1-ploeg van Max Verstappen niet vergeten hè. Nee, RB Leipzig moest de kers op de taart worden voor Red Bull.

Na een paar prachtige seizoenen in de Bundesliga, blijkt dat Bayern verslaan echt heel lastig is. Maar dit. De halve finale bereiken in de Champions League. Bij de beste 4 ploegen van Europa behoren. Dat is de blikjesclub nu gelukt. RB Leipzig speelt dinsdag tegen Paris Saint-Germain om een plek in de finale van de Champions League. Wie had dat in 2009 (toen is Leipzig opgericht) gedacht?!

Laatste nederlaag van Atletico Madrid was op 1 februari tegen Real Madrid (1-0). Aan deze serie van 18 ongeslagen wedstrijden is nu een einde gekomen. Wat een sensatie.