De Boer kan dankzij ultieme eindsprint van zijn Atlanta United weer juichen (video)

22 september 2019

Atlanta United leek in thuis in de Mercedes-Benz Arena op een 1-1 gelijkspel af te stevenen tegen de San Jose Earthquakes. In de 89ste minuut stond die score nog op het bord, maar moest de ploeg van De Boer ook nog even aan een eindsprint beginnen. 3 minuten later stond het opeens 3-1 en kon de Nederlandse coach weer met een tevreden gevoel naar huis.


Dat het pas zo laat in de wedstrijd een ruime overwinning voor de thuisploeg werd, was gezien de statistieken alles behalve geflatteerd. Atlanta vuurde 12 schoten op het vijandelijke doel af en kreeg maar 2 schoten op eigen doel te verwerken. Ook hadden ze 61% balbezit.

Dankzij Justin Meram kwam Atlanta al na 4 minuten op voorsprong. Maar na een eigen doelpunt van Bred Guzan stond het na iets minder dan een half uur toch weer 1-1. In de 90ste minuut maakte Emerson Hyndman er 2-1 van en 2 minuten later scoorde Gonzalo Martínez de bevrijdende 3-1.

Op koers voor play-offs
In de competitie staat de Nederlander met zijn ploeg op de 2de plek op 3 punten van New York City FC, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.