De Boer verliest met Atlanta door gemiste pingel na eindsignaal (video)

admin • 11:35, 27-06-2019 / Laatste Update: 14:16, 12-12-2023

Atlanta United, titelverdediger in de MLS, verloor vannacht met 3-2 bij Toronto FC. Vooral de manier waarop dat gebeurde was enorm pijnlijk voor trainer Frank de Boer.

Na 27 minuten spelen stond het vannacht al 2-2 in BMO Field in Toronto, maar het grootste spektakel in deze wedstrijd tussen de laatste 2 kampioenen van de MLS zou in de blessuretijd nog volgen. Er zouden 2 minuten extra tijd worden gespeeld, maar na een lichte overtreding van Atlanta United-invaller Florentin Pogba (broer van Paul) na 92 minuten en 10 seconden kwam er nog een strafschop voor Toronto FC. Alejandro Pozuela, de Spaanse spelmaker van de club uit Canada, schoot deze koeltjes binnen.

VAR na laatste fluitsignaal

Daarmee leek het wel gedaan in Toronto, maar in de 95ste minuut volgde nog meer spektakel. De Ierse scheidsrechter Allan Kelly floot al voor het eindsignaal, maar kreeg in zijn oortje te horen van de VAR dat er hands was gemaakt en dat er ook nog een strafschop aan Atlanta United gegeven diende te worden. Kelly gehoorzaamde en gaf Gonzalo ‘Pity’ Martínez daarmee de ultieme kans om nog de 3-3 te maken, maar de Argentijnse linkspoot van Atlanta United schoot zijn penalty over.

Normaal gesproken is Josef Martínez de vaste en betrouwbare penaltynemer van Atlanta United, maar hij is op dit moment actief op de Copa América in Brazilië. Morgenavond (21.00 uur) speelt hij met Venezuela tegen Argentinië. Het wisselvallig presterende Atlanta United staat na 16 wedstrijden (8zeges en 6 nederlagen) op een vierde plaats in de Eastern Conference in de MLS.