De Boer wint met Inter van landskampioen Juventus

Brian Vesseur • 21:58, 18-09-2016 / Laatste Update: 14:34, 12-12-2023

Internazionale heeft met 2-1 gewonnen van Juventus. De huidig landskampioen had veel moeite met Mauro Icardi, die een keer scoorde en een assist gaf.

Frank de Boer toonde zondagavond dat hij ballen van staal heeft. De coach van Internazionale staat sinds een tijdje onder grote druk, zoals veel trainers dat hebben meegemaakt in Italië. Na de nederlaag tegen Hapoel Be'er Sheva in de Europa League maakten ze in Milaan de beslissing: de wedstrijd tegen Juventus werd de laatste kans van Frank.

Geen Higuain

De Nederlander zag dat de ploeg van Massimiliano Allegri zonder recordaankoop Gonzalo Higuain begon, die deze zomer voor 94 miljoen euro overkwam van Napoli. De Argentijnse spits zat op de bank en zag beide ploegen niet scoren in de eerste helft.

Na 66 minuten was het wel raak. Juventus-speler Alex Sandro stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal voor. Vanaf de rechterkant was Stephan Lichtsteiner naar binnengekropen en tikte de bal binnen: 0-1. 2 minuten later was het echter alweer gelijk: Mauro Icardi schoot de 1-1 binnen.

De redder van De Boer

Precies 10 minuten later - vlak nadat Higuain in het veld was gekomen voor Mario Mandzukic - kwam Inter op voorsprong. Ivan Perisic krulde de bal met buitenkant voet voorbij Gianluigi Buffon, na een pass van Icardi. De Boer zal de Argentijnse spits enorm dankbaar zijn: hij is namelijk bij alle Inter-doelpunten betrokken in de Serie A (4 goals en een assist).

De ex-coach van Ajax zag dat Ever Banega, een van de nieuwe aankopen deze zomer, een minuut voor tijd zijn 2e gele kaart kreeg voorgeschoteld. De Argentijnse middenvelder, die overkwam van Sevilla, zag vanuit de catacomben dat zijn ploeg toch de 2-1 overwinning over de streep trok.

Een domper van Juventus, de huidig landskampioen. Maar een heerlijke prestatie voor Frank de Boer, die nog even op de bank van Inter mag blijven zitten!