Van Bommel bedankt publiek: ‘Zij hebben ons door de hitte gesleept’

23 juli 2019

BSR Agency

PSV had het door het warme weer zwaar tegen FC Basel. Uiteindelijk wonnen de Eindhovenaren in de slotfase met 3-2, in de 3e voorronde van de Champions League. Trainer Mark van Bommel draagt de zwaarbevochten zege op aan het publiek. ,,Zij hebben er ons er doorheen gesleept. We hebben deze wedstrijd samen gewonnen", zei de coach van PSV.


,,We begonnen goed met gevarieerd voetbal en kwamen verdiend op voorsprong", zei Van Bommel over de 1-0 van Bruma. ,,Het is jammer dat we voor rust een doelpunt weggeven", doelde hij op slecht verdedigen van Derrick Luckassen. ,,En dan scoren zij in de tachtigste minuut ook nog de 1-2 met hun tweede bal tussen de palen.”

Altijd gas geven
,,Daarna ging het publiek ons nog meer steunen", zei Van Bommel. ,,We willen altijd gas geven, maar dat is lastig met dit warme, kleffe en benauwde weer. Maar we scoren nog tweemaal in de laatste drie minuten. Dat is super mooi. Het wordt dinsdag nog lastig in de uitwedstrijd tegen Basel. Maar het is heel fijn dat we nog gewonnen hebben.”