Bondscoach Tite geeft troetelkind Neymar en andere sterspelers rust voor Australië-trip

19 mei 2017

ANP

Neymar en andere sterspelers van de Selecao hoeven volgende maand niet mee naar Australië. Bondscoach Tite vindt dat de voetballers toe zijn aan een lange zomerstop. Sinds 2013 kwam het daar, vanwege toernooien en wedstrijden, voor hen niet echt meer van.


Brazilië oefent in Melbourne tegen Argentinië (op 9 juni) en Australië (op 13 juni). Naast Neymar laat Tite, die zich met Brazilië al heeft geplaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Rusland, ook Roberto Firmino, Marquinhos, Miranda, Marcelo en Dani Alves thuis.

Nieuwe namen
Een selectie met veel afwezige namen kent altijd ruimte voor debutanten. Zo heeft Jemerson, verdediger van AS Monaco, zijn allereerste uitnodiging ontvangen. Datzelfde geldt voor Rodriguinho, die bij Corinthians op het middenveld voetbalt. De gerespecteerde internationals David Luiz en toptalent Gabriel Jesus keren terug in de selectie.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht