Bondscoach Zweden over Zlatan-discussie: ‘Het is niet te geloven’

14 november 2017

AFP

Het laatste fluitsignaal van Italië - Zweden heeft nog maar net geklonken, of het gaat al over Zlatan Ibrahimovic. Zweden gaat naar het WK voetbal en iedereen vraagt zich af: Gaat 'ie mee?


Een vraag waar de Zweedse bondscoach nu al helemaal gestoord van wordt. "Het is niet te geloven", zegt hij. "Zlatan heeft 1,5 jaar geleden besloten niet meer voor ons land te spelen en het gesprek gaat toch voornamelijk over hem. Hij is waarschijnlijk onze beste speler ooit, een fantastische atleet en een voorbeeld voor ons allen. Maar hij is gestopt, dat is het verhaal."

"De spelers die deze kwalificatie hebben afgedwongen verdienen ons grootste respect. Ik vind het een beetje triest dat het nu gaat over iemand die er niet bij is", aldus de geïrriteerde bondscoach.

Nog maar 1 doel
De 36-jarige spits, bij Manchester United revaliderend van een zware blessure aan de knie, stak na het succes tegen Italië op social media zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "We are Zweden", liet hij weten. Eerder had Zlatan al gezegd nog maar 1 doel te hebben in zijn hele carrière: de Premier League winnen met Manchester United.