'Boring' Manchester City wint met minimale inspanning bij Sunderland (video's)

admin • 20:11, 05-03-2017 / Laatste Update: 22:05, 08-01-2024

Manchester City heeft een zakelijke zege op bezoek bij Sunderland geboekt. De ploeg van trainer Pep Guardiola maakte er geen galavoorstelling van zoals tegen AS Monaco, maar won wel. En uiteindelijk draait het daar natuurlijk wel om..

Het was lange tijd de kat uit de boom kijken. Sunderland en Manchester City deden niet hun best om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Via Sergio Agüero kwamen de bezoekers wel op voorsprong. De Argentijnse spits tikte een lage voorzet van Raheem Sterling langs doelman Jordan Pickford.

Net zo saai

In de tweede helft was het eigenlijk net zo onaantrekkelijk, misschien zelfs nog wel erger, als in de eerste helft. Manchester City stelde de zege wel veilig via Leroy Sané. De jonge Duitser werd goed gelanceerd door David Silva en hij schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 0-2. Jeremain Defoe dacht de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar zijn doelpunt werd afgevlagd.