Borussia Dortmund verspeelt in de slotfase 3 punten tegen Hoffenheim

admin • 18:23, 09-02-2019 / Laatste Update: 05:21, 07-01-2024

Hoffenheim heeft voor een verrassing gezorgd door in de slotfase nog een punt te pakken tegen Borussia Dortmund. De koploper leidde een kwartier voor tijd nog met 3-0, maar droop uiteindelijk met 3-3 af.

Nadat de wedstrijd begon met een minuut stilte, werd na ruim een half uur voetballen de score geopend door Jadon Sancho. De talentvolle Brit schoot binnen op aangeven van Łukasz Piszczek. Nog voor de rust lag ook de 2e goal van de middag binnen. In de 43e minuut was het Götze die er weer eens eentje maakte.

Grote verrassing

Hoffenheim had nog 45 minuten om wat aan de achterstand te doen, maar de moed leek ze nog verder in de schoenen te zakken toen Raphaël Guerreiro er via Götze 3-0 van maakte. Via Ishak Belfodil en Pavel Kadeřábek in de 75e en 83e minuut werd het toch nog spannend. Een grote verrassing was het dat nogmaals Belfodil in de 87e minuut voor de eindstand zorgde op het Signal Iduna Park.

Goed nieuws voor Dortmund

Het enige positieve nieuws voor de thuisploeg is dat nummer 2, Borussia Mönchengladbach, in eigen huis kansloos met 3-0 onderuit ging tegen Hertha BSC. Nummer 3 Bayern München neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Schalke 04.