Bosz baalt weer van drukke schema Leverkusen: ‘Bijna niemand is 100 procent fit’

29 mei 2020

BSR Agency

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen zuchtte eens diep toen hij de vraag kreeg welke spelers voor de uitwedstrijd vrijdag tegen SC Freiburg twijfelachtig zijn. "Dat zijn ze bijna allemaal", antwoordde hij. "En voor onze speelwijze hebben we toch echt spelers nodig die 100 procent fit zijn."


De ploeg van Bosz werd bij de hervatting van de Bundesliga met een zwaar programma geconfronteerd. Het duel met middenmoter Freiburg is de 4e wedstrijd voor Leverkusen in 11 dagen en dat na een verre van optimale voorbereiding gedurende de coronastop.

'Valt niet mee om weer topfit te zijn'
"Voetbal is een contactsport", legde Bosz uit. "Je krijgt tikken die je tijdens de wedstrijd niet voelt. Pas 1 of 2 dagen later denk je, hé, wat mankeer ik op die plek? Dat is vrij normaal en fysiek ook heel goed op te vangen als de volgende wedstrijd nog even op zich laat wachten. Maar als je snel weer moet aantreden, valt het niet mee om tijdig weer topfit te zijn.”

'Laten zien dat het een dipje was'
Leverkusen verloor afgelopen dinsdag thuis met 1-4 van VfL Wolfsburg. Dat was de 1e nederlaag voor de ploeg van Bosz sinds 1 februari. "We hebben maandenlang zeer goed en zeer succesvol gespeeld. Nu hebben we een wedstrijd verloren. Tegen Freiburg moeten we laten zien dat het een slippertje was."