Bosz en Lyon uit Franse bekertoernooi gebonjourd door rellen van eigen fans

Bart van der Wijst • 20:28, 27-12-2021 / Laatste Update: 03:32, 12-12-2023

Olympique Lyon is door de Franse voetbalbond (FFF) uit de Coupe de France gezet. Ook tegenstander Paris FC uit de vorige ronde is uit het bekertoernooi geknikkerd. Dat had allemaal te maken met supportersgeweld in het Stade Charléty in Parijs.

Supporters bekogelden elkaar daar met vuurwerk na de 1-1 van Lyon. Even later ging zelfs een groepje fans het veld op, wat ervoor zorgde dat de spelers naar de kleedkamers vluchtten. De wedstrijd werd definitief gestaakt en 11 dagen na het bekerduel deelde de voetbalbond hard straffen uit. OGC Nice is de grote winnaar, zij gaan zonder te spelen door naar de 8e finales.

Zonder fans

Van de FFF moet Lyon het de rest van het seizoen zonder uitsupporters doen. Dat heeft er mee te maken dat het een maand geleden ook al uit de klauwen liep bij een wedstrijd van de ploeg van Peter Bosz. In eigen huis tegen Olympique Marseille werd Dimitri Payet bekogeld met een flesje. Paris FC moet 5 wedstrijden zonder publiek spelen.