Bosz haalt CL-voetbal met Leverkusen, Weghorst is de hattrickheld bij 8-klapper van Wolfsburg (video)

BSR/Soccrates

admin • 19:44, 18-05-2019 / Laatste Update: 13:05, 05-01-2024

Waar Bayern München zich bekroonde tot kampioen, moesten de subtoppers nog even aan de slag om een plek in de Champions League of Europa League veilig te stellen. Peter Bosz behaalde met zijn Bayen Leverkusen de 4e plek en mag het kampioenenbal in. Wout Weghorst was met 4 doelpunten de grote man bij de monsteroverwinning van VfL Wolfsburg dat met 8-1 won van Augsburg

Peter Bosz kon in de 1e helft al 2 keer juichen tegen Hertha BSC. Na rust scoorde zijn ploeg nog 3 keer. Door de 1-5 overwinning mag de Nederlander volgend seizoen met Bayer Leverkusen het kampioenenbal in. Borussia Mönchengladbach verloor met 0-2 van Borussia Dortmund en eindigt op de 5e plek.

Weghorst 'on fire'

Wout Weghorst was voor Wolfsburg belangrijk. Hij maakte 3 doelpunten tegen Augsburg. Wolfsburg won met 8-1 en eindigt op de 6e plek. Daardoor mogen de 'Wölfe' volgend jaar in de Europa League starten.

Tekst loopt door onder de video.

✨ | Wout Weghorst is goud waard voor VfL Wolfsburg! De spits maakt een hattrick in de monsterzege op FC Augsburg: 8-1. #wobfca https://t.co/YUchKb350y pic.twitter.com/68wyze4IvR

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 18 mei 2019

Overige uitslagen

Huub Stevens leidde zaterdag zijn laatste wedstrijd als interim-trainer van Schalke 04, maar het thuisduel met VfB Stuttgart (een van de ex-clubs van de Limburger) werd geen feestje: 0-0.

Met Davy Klaassen in de basis sloot Werder Bremen het seizoen af met een spectaculaire zege op RB Leipzig. Voormalig Vitesse-aanvaller Milot Rashica schoot de thuisploeg vanaf de penaltystip kort voor de pauze op 1-0, Leipzig-aanvaller Bruma faalde in de 2e helft juist van 11 meter. Het leek op 1-1 te eindigen na de late gelijkmaker van Nordi Mukiele, maar een nóg latere goal van de ingevallen routinier Claudio Pizarro werd het alsnog 2-1.

Fortuna Düsseldorf - Hannover 96 2-0

SC Freiburg - 1. FC Nürnberg 5-1

FSV Mainz 05 - 1899 Hoffenheim 4-2