Bosz krijgt in eigen huis 4 goals om de oren van koploper Bayern München

BSR Agency

admin • 19:26, 06-06-2020 / Laatste Update: 01:05, 05-01-2024

Er wordt inmiddels weer 'gewoon' ouderwets gevoetbald in Duitsland op de zaterdagmiddag. Er stonden 4 potjes op het programma waarvan de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Bayern München de meeste goals opleverde: 6 stuks in totaal.

Bayern München gaat het hele seizoen eigenlijk al als een speer en ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kon daar weinig aan veranderen. Ondanks een snelle 1-0 van Lucas Alario, ging Bayern alsnog met een 1-3 voorsprong de rust in. Kingsley Coman zorgde na 27 minuten voor de gelijkmaker van de middag. Leon Goretzka en Serge Gnabry stelden vlak voor rust de overwinning eigenlijk al wel veilig.

Natuurlijk moest Robert Lewandowski ook nog even zijn doelpunt meepakken. De Pool staat ondertussen op 30 goals! Het doelpunt van Florin Wirtz in de 89e minuut, kon de spanning in de wedstrijd ook niet meer terugbrengen. Al schoot hij zichzelf wel in de geschiedenisboeken! Eindstand: 2-4.

Paderborn steelt een puntje

Leipzig, de nummer 3 van de competitie, maakte slechts 1 goal tegen hekkensluiter Paderborn. Patrik Schick maakte in de 1e helft een heerlijke teamgoal keurig af. Vanaf de 43e minuut stond de thuisploeg wel met 10 man te voetballen door een rode kaart van Dayot Upamecano.

Misschien dat lang voetballen met 10 man toch teveel energie kostte, want in de 92e minuut zorgde Christian Strohdiek ervoor dat Paderborn toch nog een punt overhoudt aan de wedstrijd. Eindstand: 1-1.

Fortuna komt tegen 10 man niet verder dan gelijkspel

Voor Hoffenheim leek het na 10 minuten spelen een hele vervelende middag te worden. De ploeg stond op bezoek bij Fortuna Düsseldorf al op 1-0 achterstand en stond door een rode kaart van Benjamin Hübner ook nog eens met een man minder op het veld. Vervolgens leken ze de wedstrijd wel te kantelen, want met nog maar een half uur te gaan stonden ze keuren op 1-2.

Een kwartier voor tijd kwam Fortuna Sittard toch weer op gelijke hoogte. Rouwen Hennings, de man die ook de vroege openingstreffer maakte, schoot een penalty binnen. Met dik 60% balbezit, zullen ze in Düsseldorf blij zijn dat ze er tenminste nog een punt uit hebben gesleept. Eindstand: 2-2

Dost blijft doelpuntloos tegen St. Juste

Bij Eintracht Frankfurt tegen Mainz 05 stonden 2 Nederlanders op het veld: Bas Dost en Jeremiah St. Juste. Aan Dost de taak om zijn landgenoot te pijnigen met een doelpunt, aan St. Just de taak om Dost van het scoren af te houden.

Na 90 minuten lijkt St. Juste dit Nederlandse onderonsje te hebben gewonnen. Het bezoekende Mainz stapte met een 0-2 overwinning van het veld met dank aan de doelpunten van Moussa Niakhaté (43e minuut) en Pierre Kunde (77e minuut).

Met Jonathan de Guzman binnen de lijnen hkreeg Eintracht Frankfurt nog een extra oranje lading, maar ook hij kon niks meer aan de achterstand van de thuisploeg veranderen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Eindstand: 0-2