Bosz verliest bij CL-debuut tegen Spurs vooral van de arbitrage

Martijn Baars • 00:37, 14-09-2017 / Laatste Update: 15:26, 12-12-2023

Tottenham Hotspur heeft het debuut van Peter Bosz in de groepsfase van de Champions League flink verpest. De Engelsen waren met 3-1 te sterk voor Borussia Dortmund, de club van Bosz. Het arbitrale kwartet was de grootste party-poeper.

Binnen 15 minuten stond het al 2-1 op Wembley, de tijdelijke thuishaven van de Spurs. Heung-Min Son had de score in de 4e minuut geopend. Dortmunds Yarmolenko maakte al snel gelijk. Maar ook die gelijkmaker was van korte duur, want Harry Kane bracht de stand binnen het kwartier op 2-1.

Arbitrage keurt 2 goals af

En alsof dat nog niet erg genoeg was, besloot de arbitrage daarna een goal van Dortmund onterecht af te keuren. Doelpuntenmaker Aubameyang werd onterecht buitenspel gegeven. Tsja, daar valt niet van te winnen...

Aan de andere kant wel raak: 3-1

Tot grote frustratie van de Duitsers scoorde Kane aan de andere kant wel weer. Met zijn 2e van de avond zorgde hij voor de 3-1 eindstand. In de slotfase moest oud-Ajacied Jan Vertonghen bij de Spurs nog met rood naar de kant.

Tottenham en Dortmund zitten in de groep bij Real Madrid en Apoel Nicosia.