Bosz verliest de volgende grote test met Dortmund

admin • 22:23, 14-10-2017 / Laatste Update: 20:15, 08-01-2024

Peter Bosz doet het best goed bij Borussia Dortmund, maar in grote wedstrijden wil het nog niet echt lukken. Zaterdag gingen zijn mannen thuis onderuit tegen RB Leipzig. BVB wist in de 1e helft niet waar het het zoeken moest, maar maakte er in de 2e helft toch nog een wedstrijd van: 2-3 voor Leipzig.

Het gaat sinds het vertrek van Bosz naar Duitsland goed met Dortmund. Er wordt mooi voetbal gespeeld, wat de fanatieke Gelbe Wand wel kan waarderen. Daarnaast kreeg de club in de 1e vijf Bundesliga-potjes geen tegendoelpunten, een record. Bosz wordt op handen gedragen en voltooide zijn eerste 100 dagen met een glimlach.

Zwaar tegen toppers

Maar wie inzoomt op de 'grote wedstrijden', ziet dat Bosz het helemaal niet zo makkelijk heeft. Het verloor de Duitse supercup - weliswaar na pingels - van Bayern München, kon het halverwege september niet bolwerken tegen Tottenham Hotspur in de Champions League en ging ook roemloos van het veld tegen Real Madrid (1-3).

Druk Leipzig

Tegen Leipzig was een zelfde patroon te zien, zeker in de 1e helft. De voetbalmachine uit Oost-Duitsland zette vroeg druk en daar konden de mannen van Bosz niets mee. De supersnelle Pierre-Emerick Aubameyang zorgde met een individuele actie nog voor de 1-0 na 4 minuten, maar daarna ging Leipzig er flink overheen. Goals van Marcel Sabitzer (kopbal) en een fantastische actie van Bruma (goal Yussuf Poulsen) zorgden voor de voorsprong: 1-2.

Rode kaart na rust

Na het kwartiertje rust werd het wat spannender. Dat was wel pas na de rode kaart van Sokratis Papastathopoulos, die koud uit de kleedkamer wat dommig een penalty veroorzaakte. Wel kwam er een dikke schwalbe bij kijken. Jean-Kevin Augustin knalde het cadeautje binnen: 1-3.

Gerechtigheid

Met 10 man richtte Dortmund zich op en werd het beter. Stefan Ilsanker moest namens Dortmund aan de noodrem trekken en moest het veld af met 2 keer geel. In de 64e minuut werd het spel van Dortmund 'beloond' met een penalty, toen Dayotchanculle Upamecano een lichte overtreding maakte. Aubameyang zorgde voor nog meer spanning: 2-3.

Werk

De fantastische 2e helft viel uiteindelijk niet de kant van Bosz op. Meer dan 80.000 toeschouwers konden wederom zien hoe Dortmund een grote wedstrijd verliest. Het was wel de 1e verliespartij in de Bundesliga dit jaar. Je wint een titel tegen de kleintjes, zeggen trainers weleens. Maar als je geen grote potten kunt winnen, is er ook iets niet goed. Werk aan de winkel Peter.