Bosz wil samen met Bayern proberen later dan de rest aan de Bundesliga te beginnen

30 juni 2020

BSR Agency

Peter Bosz speelt zaterdag de Duitse bekerfinale met Bayer Leverkusen tegen Bayern München. Beide ploegen zitten ook nog in de Europese toernooien die in augustus worden uitgespeeld. Daarna moeten de internationals van Bayern en Leverkusen vrijwel meteen starten met de nieuwe Nations League.


"Dit kan niet goed gaan qua gezondheid van de spelers", zegt Bosz tegen het AD. "Bayern en wij zijn daarom aan het kijken of we later kunnen instromen in de Bundesliga van volgend seizoen."

Bekerfinale
Zaterdag in Berlijn zullen zijn spelers zich nog wel een keer kunnen opladen, verwacht hij. En bij tegenstander Bayern München zal dat in de finale om de DFB-Pokal niet anders zijn. "Maar ik maak me wel oprecht zorgen over wat we momenteel aan het doen zijn met z’n allen", zegt hij.

'Het gaat heel veel over geld'
"In de discussie over voetbal en corona gaat het heel veel over geld. En over wel of geen fans bij wedstrijden. Maar kijkend naar de belasting van spelers, maak ik me vooral ook dáárover oprecht zorgen. Dit kan niet goed gaan. En je ziet ook dat het niet goed gaat. Met name vermoeidheid in het hoofd maakt het risico op blessures een stuk groter. En dan heb je het niet eens over spierblessures, maar over zwaardere blessures, zoals enkel of knie."