Bosz wint 1e duel als coach van Leverkusen, koploper Dortmund maakt geen fout

BSR

Sjors Tanis • 18:23, 26-01-2019 / Laatste Update: 14:54, 08-01-2024

Peter Bosz heeft na de nederlaag van vorige week zijn 1e wedstrijd als trainer van Bayer Leverkusen gewonnen. Zijn ploeg won op bezoek bij VfL Wolfsburg met 0-3. Borussia Dortmund, koploper in de Bundesliga, won thuis heel makkelijk met 5-1 van Hannover 96.

Daardoor vergroot Dortmund de voorsprong op achtervolger Bayern München naar 9 punten, al speelt Bayern morgen nog in de 19e speelronde thuis tegen VfB Stuttgart.

Leverkusen wint van nummer 6

Het Bayer Leverkusen van Bosz, dat als nummer 10 van de ranglijst aan het duel met nummer 6 Wolfsburg begon, kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij een treffer van Kai Havertz. Na ruim een uur spelen maakte Kevin Volland de 0-2 en 2 minuten voor tijd scoorde Julian Brandt het 3e doelpunt van de bezoekers tegen Wolfsburg, waar Wout Weghorst de hele wedstrijd speelde. Voor Bosz is het zijn 1e zege als coach van Leverkusen.

Koploper Dortmund loopt over Hannover heen

Borussia Dortmund maakte vooral na rust gehakt van Hannover 96. Voor rust scoorde enkel verdediger Achraf Hakimi, naar daarna ging het hard. Na precies een uur spelen maakte Marco Reus de 2-0 en 7 minuten later stond er 4-0 op het scorebord: Mario Götze en Raphaël Guerreiro waren de doelpuntenmakers. De 4-1 van Benjamin Hadzic was er eentje voor de statistieken, want in blessuretijd maakte Axel Witsel nog de 5-1.

Dankzij de zege heeft Dortmund nu 48 punten uit 19 duels. Achtervolger Bayern München kan het gat morgen weer verkleinen naar 6 punten als wordt gewonnen van Stuttgart.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Mönchengladbach even naast Bayern

Borussia Mönchengladbach, de ploeg waar Bosz met Leverkusen vorige week nog van verloor bij zijn debuut als trainer, pakte met veel moeite 3 punten. Op eigen veld maakte Oscar Wendt 12 minuten voor tijd de winnende treffer voor de nummer 3 tegen FC Augsburg: 1-0. Door de zege staat Mönchengladbach nu op 39 punten, evenveel als nummer 2 Bayern, dat morgen dus nog wel in actie komt.

Verder won FSV Mainz 05, met Jean-Paul Boëtius 90 minuten in het veld, met 2-1 van 1. FC Nürnberg en pakte 1899 Hoffenheim na een doelpuntrijk duel de punten door met 2-4 te winnen op bezoek bij SC Freiburg.