Bosz wint voor de 7e keer op rij niet en voelt de druk toenemen

admin • 18:31, 02-12-2017 / Laatste Update: 16:35, 08-01-2024

Borussia Dortmund heeft wéér niet gewonnen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde op bezoek bij Bayer Leverkusen met 1-1 gelijk. Het was alweer de 7e Bundesligawedstrijd op rij dat Dortmund niet won.

De positie van de Nederlander komt daardoor vanzelfsprekend nog verder onder druk te staan. Vooral de defensieve problemen moeten Bosz hoofdpijn bezorgen. De 1-0 van Bayer Leverkusen viel uit een prima counter, waarbij de verdediging van Dortmund al op de middenlijn was uitgespeeld. Dat keeper Roman Bürki de bal halverwege de eigen helft probeerde te onderscheppen, hielp ook niet mee, want Kevin Volland kon de doelman eenvoudig uitspelen en de openingstreffer binnenschieten.

Leverkusen met 10 man

Op slag van rust hielp de videoscheidsrechter Dortmund een handje. Een schandalige tackle van Wendell op Gonzalo Castro werd in eerste instantie bestraft met een gele kaart, maar na het inzetten van de technische hulpmiddelen zag de scheidsrechter in dat rood de enige juiste kleur was.

Op jacht

Dortmund ging tegen de 10 man van Leverkusen op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Bosz kwam amper door de hechte defensie van de thuisclub. Het duurde tot de 73ste minuut voordat Andriy Yarmolenko de bal langs doelman Bernd Leno kon frommelen. Kansen op de bevrijdende 1-2 kwamen er niet meer, ondanks dat Borussia Dortmund veel druk zette op Leverkusen.

Wéér niet

Daardoor won Bosz opnieuw niet en komt Dortmund op 22 punten uit 14 wedstrijden en daarmee een 6e plaats. Hoewel voorzitter Hans-Joachim Wätzke keer op keer benadrukt dat de positie van Bosz veilig is, is het de vraag hoe lang dat nog is. De laatste overwinning in de Bundesliga dateert namelijk van 30 september. Sindsdien werd 4 keer verloren en 3 keer gelijkgespeeld.