Bournemouth ontsnapt dankzij Aké aan verlies tegen West Ham

Photo News

admin • 19:24, 26-12-2017 / Laatste Update: 06:34, 08-01-2024

Bournemouth heeft mede dankzij de Nederlander Nathan Aké een punt overgehouden aan de Engelse competitiewedstrijd tegen West Ham United: 3-3. Aké maakte een doelpunt en had ook een belangrijke rol bij de gelijkmaker in blessuretijd.

James Collins bracht West Ham al na 6 minuten op voorsprong. Uit een vrije trap trok Dan Gosling de stand gelijk.

Arnautovic

In de 57e minuut kwam Bournemouth op voorsprong dankzij Aké. Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, voorkwam 10 minuten voor tijd dat de Nederlandse verdediger de matchwinner werd. De Oostenrijker maakte er in de 89e minuut zelfs ook 2-3 van. Callum Wilson liet Bournemouth alsnog juichen. Hij tikte in de extra tijd een kopbal van Aké over de lijn.

Bournemouth blijft door het gelijkspel onder de streep staan, op de 18e plaats. De ploeg van Aé heeft 1 punt minder dan West Ham United, de nummer 17 van de Premier League.