Boze Nantes-trainer loopt weg bij persconferentie

21 april 2017

Pro Shots

In zijn voetbalverleden was hij al licht ontvlambaar, maar ook als trainer heeft Sérgio Conceição nog steeds een kort lontje. Dat bleek vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie van zijn Franse ploeg FC Nantes. De 42-jarige Portugese coach bleef welgeteld 30 seconden in de perszaal om vervolgens boos de kamer weer te verlaten, meldt Het Laatste Nieuws


De reden? De oud-voetballer van Standaard Luik pikte het niet dat de Franse journalisten donderdag alleen maar aandacht hadden voor de toekomst van zijn reservedoelman Rémy Riou. "Van de 13 vragen in de krant gingen er 12 over dat onderwerp, 12!" De trainer van FC Nantes kon dat niet helemaal waarderen en maakte al na een halve minuut dat hij wegkwam.

Dupé de dupe
De pers kreeg vervolgens een vervanger voor Sérgio Conceição, met name zijn 1e doelman Maxime Dupé. Die mocht in de plaats van zijn coach vooruitblikken op de match op het veld van SM Caen van zaterdag.

Journalisten ook boos
Maar de journalisten vonden de actie van de trainer schandalig en verlieten ook om de beurt de zaal. Op die manier zat doelman Dupé helemaal alleen en hoefde hij uiteindelijk geen enkele vraag te beantwoorden. Een aparte scènes bij ' Les Canaris', die in de Ligue 1 momenteel 10de staan.