Brighton grijpt koppositie in Championship na zege op QPR

admin • 16:40, 27-12-2016 / Laatste Update: 20:40, 05-01-2024

Brighton & Hove Albion heeft de koppositie in de Championship gegrepen. The Seagulls wonnen in eigen stadion met 3-0 van Queens Park Rangers. De voorsprong op Newcastle United is nu 2 punten.

Sam Baldock maakte na 11 minuten de openingstreffer. Zijn collega-aanvaller Glenn Murray verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg na 53 minuten door een strafschop raak te schieten. De Franse vleugelaanvaller Anthony Knockaert maakte er na 69 minuten 3-0 van voor de ploeg van Chris Hughton.

Manu

Bij de bezoekers uit Londen kreeg Nedum Onuoha na 57 minuten een rode kaart. Nederlandse inbreng was er niet bij het duel tussen Brighton en QPR. Elvis Manu zat wederom niet bij de wedstrijdselectie bij Brighton.

Blessure

Bij QPR ontbrak Tjaronn Chery in de wedstrijdselectie. De oud-speler van FC Groningen miste dit seizoen nog geen wedstrijd, maar kampt momenteel met een rugblessure. Rotterdammer Nasser El Khayati zat wel op de bank bij de ploeg uit Londen, maar viel niet in.

Misstap

Newcastle United ging de kerst nog in als koploper in de Championship, maar The Magpies gingen maandagavond met 0-1 onderuit tegen Sheffield Wednesday. Glenn Loovens maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.