🎥 | Brighton & Hove Albion speelt in de blessuretijd door omstreden pingel gelijk tegen Liverpool

Robert Hüsken • 16:31, 28-11-2020 / Laatste Update: 00:27, 05-01-2024

Een paar dagen voor het Champions League-treffen met Ajax (dinsdagavond om 21.00 uur) heeft Liverpool in de Premier League een flinke domper te verwerken gekregen. Het duel met Brighton & Hove Albion eindigde na een late strafschop voor de thuisploeg in een 1-1 gelijkspel.

Het duurde uiteindelijk tot de 60ste minuut voordat Liverpool op 0-1 kwam. De in bloedvorm verkerende Diogo Jota kreeg de bal van Salah en rondde vervolgens knap af.

Milner geblesseerd

Daarna kreeg Liverpool weer een tikkie te verwerken, omdat routinier James Milner met een blessure naar de kant moest: hij is dus de volgende die zich meldt in de ziekenboeg. In de slotfase van het duel werd wederom een doelpunt van Liverpool afgekeurd vanwege buitenspel. Ditmaal werd een treffer van invaller Mané geannuleerd door de VAR.

Wél werd in de tweede minuut van de verlenging op advies van de VAR de bal op de stip gelegd, na een ongelukkige ingreep van Andy Robertson. Tot ongeloof van Liverpool-coach Klopp. Want was dit wel een pingel? Pascal Gross schoot vanaf 11 meter raak: 1-1.